Reklamlar

Haberler

Manşet Haberler

Personel Gazete Sağlık Personeli PersonelSaglik.NET

6 Ocak 2018 Cumartesi

Adalet Bakanlığı En Az Lise Mezunu Zabıt Katibi ve 3 Bin 500 İKM Alımı Yapacak

Adalet Bakanlığı En Az Lise Mezunu Zabıt Katibi ve 3 Bin 500 İKM Alımı Yapacak

Adalet Bakanlığı'nın dün yayımlanan hakim ve savcı alım ilanıyla birlikte adayların gözü İKM ve Zabıt Katibi alım duyurusuna çevrilmişti. TBMM'de konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül,  Bakanlığın Cezaevleri için 3 bin 500 , Adliyeler için 2500 personel alımı için ilana çıkacağını açıkladı.

TBMM Genel Kurulunda konuşan Abdulhamit Gül, "Dün itibarıyla ilana çıktık, 1.500 hâkim savcı alımına karar verildi. Bu sene mezun olan yaklaşık 10 bin civarında hukuk fakültesi mezunu ve diğer mezunlarımızın kapsayacak şekilde tüm genç meslektaşlarımı onurlu Türk yargısına mensup olmak üzere… Ben de bu vesileyle çağrıda bulunuyorum. 24 Aralıkta sınav yapılacak, protokolümüzü yaptık. Şu anda yaklaşık 1.300 arkadaşımız akademide eğitim görüyor. Bunlar da bir an evvel kürsüye ve Türk yargısına hizmet etmeye başlayacaklar. Malumunuz, yakın zamanda sonuçlarını açıklayacağımız, 15 Eylülde mülakatları biten, yine hâkim savcı alımı var. 2.750 hâkim savcı alımı konusunda da mülakat sonuçları, sınav sonuçları açıklanacak. Dolayısıyla, hâkim savcı ihtiyacını çok ciddi anlamda, yeterli bir şekilde karşılamış olacağız.

2 Bin 500 Adliye Çalışanı, 3 Bin 500 İnfaz ve Koruma Personeli Alınacak

Ama şunu da ifade etmek isterim: Nicelikten ziyade nitelik itibarıyla da biz, hâkim, savcı alımları artık yeterli hâle geldikten sonra Avrupa’da kişi başına düşen hâkim, savcı sayısına ulaşmış olacağız inşallah ama bunu yeterli görmüyoruz. Önümüzdeki sene eğitim seferberliğiyle talebe bağlı kalmaksızın bütün hâkim, savcılarımızı akademide hizmet içi eğitim seminerlerinde eğitime tabi tutacağız. Nitelik, kaliteyi artırmak üzere not sistemine geçtik. Hepimizin takip ettiği, özellikle FETÖ terör örgütünün yargıdaki nüfuzu ve ortaya koymuş olduğu, sergilediği hukuk dışı tutumları sebebiyle yapılamayan teftişler yedi yıl sonra, yaklaşık üç hafta önce başlamıştır, şu an adliyelerimiz teftiş edilmektedir. Personelle ilgili konuda da zabıt kâtibi itibarıyla yakında, birkaç gün içerisinde ilana çıkacağız, çalışmalarını nihayete erdirdiğimiz 2.500 adliye çalışanı alacağız, 3.500 ceza tevkifevi (CTE) personeli, infaz koruma personeli alacağız." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 09.10.2017 23:12

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Haberdata.com Güncel Son Dakika Haberleri